Nyheder

Der er ledige værelser på San Cataldo

1 værelse 1. – 14. august 2020
Hvis du er interesseret i et af ovennævnte værelser skal du – efter den 7. juli 2020 - sende en mail til Anita Møller  anmo@domstol.dk.

 

San Cataldo åbner den 1. august 2020.

Det er med stor glæde, at kunne meddele, at vi åbner San Cataldo den 1. august 2020.
Der er sendt breve ud til stipediater og venner den 22. juni 2020

Orientering fra bestyrelsen

Desværre er hele Italien stadig omfattet af rejserestriktioner. Af Udenrigsministeriets hjemmeside fremgår blandt andet:
Udenrigsministeriet har den 29. maj besluttet at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Italien frem til og med den 31. august 2020.

Det er derfor besluttet at holde San Cataldo lukket foreløbig indtil 1. september 2020. Det er forfærdelig ærgerligt, men desværre absolut nødvendigt. Stipendia-ter, der skulle have været derned i april, maj, juni og juli 2020 tilbydes om muligt en plads til efteråret. Bestyrelsen har derfor på bestyrelsesmødet i april 2020 fordelt et færre antal stipendiepladser end normalt. Bestyrelsen overvejer også, om det vil være muligt at åbne allerede i marts 2021, således at der kan tilbydes flere erstatningspladser til stipendiaterne.

Til medlemmer af Venneforeningen, der har bestilt og betalt ophold i april, maj, juni og juli 2020, vil bestyrelsen også meget gerne tilbyde ophold til efteråret eller næste forår. Der kommer erfaringsmæssigt ledige pladser, som vi ellers slår op på hjemmesiden. De pågældende medlemmer vil endvidere have fortrin til et ophold i 2021. Vi skal samtidig opfordre alle til at undersøge, om de er dækket af en rejse-forsikring.

Den nuværende situation er en meget stor økonomisk belastning for San Cataldo og vil på sigt kunne få vidtrækkende konsekvenser. I bedes derfor, samtidig med at I søger forsikringsselskabet om dækning af omkostninger til transport, anmode selskabet om også at dække opholdsudgiften.

Vi håber, at situationen både i Danmark og i Italien vil blive normaliseret hurtigt. Annette Ohl har kontakt til både personalet på klostret og til myndighederne i området. Hun kan kontaktes på +45 42 16 64 00 for eventuelle yderligere oplysninger.

Bestyrelsen for San Cataldo v/ formanden Søren Axelsen

 

Generalforsamling i San Catados Venner

På grund af coronasituationen er Venneforeningens generalforsamling d. 28. maj aflyst.
En ny dato for afholdelsen af generalforsamlingen vil blive meldt ud hurtigst muligt.

 

Legatdonationer fra Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden, Dreyers Fond samt fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond

Udover Videnskabsministeriets årlige driftstilskud er San Cataldo støttet af private fonde. Det er en meget stor glæde at kunne meddele, at Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden, Dreyers Fond samt Aage og Johanne Louis-Hansens fond yder refugiet San Cataldo støtte i form af arbejdsstipendier til kunstnere og forskere.

Venneforeningen og Institutionen San Cataldo er meget taknemmelige over for disse fondes store støtte. Fondenes gavmilde legatdonationer udgør selve grundlaget for uddelingen af ca 30 årlige arbejdsstipendier. 

Ansøgninger om stipendieophold i april-juli 2020 kan ske fra San Cataldos hjemmeside i hele november måned 2019. I marts 2020 er der adgang til at søge stipendium til ophold i august-december 2020.

 

Ønsker du/i at blive medlem 
af Foreningen San Cataldos Venner

Du kan nu melde dig ind i foreningen ved at anvende vore on-line indmeldelsesskema.
Klik her for at melde dig/jer ind.

Er du medlem af
Foreningen San Cataldos Venner
og er du flyttet eller har skiftet email-adresse.

Brug vore on-line skema til at give sekretariatet besked.
Klik her for at anvende skemaet.

Seneste bogudgivelse om San Cataldo

SAN CATALDO
– et adeligt nonnekloster på Amalfikysten
Bente Lange, Marianne Pade og Lene Waage Petersen med bidrag af Kurt Villads Jensen
Fotos af Jens Lindhe 

Billedkunstskolernes Forlag: 2013.

Se uddrag af bogen

Se Jes Stein Petersen's anmeldelse i Politiken den 25 maj 2013

Bogen kan købes fra:
BØGER & KURIOSA
Læderstræde 9, 1201 København K
Tlf. 33156256 |  RNN@kuriosa.dk | www.kuriosa.dk