Praktiske oplysninger om klosteret

San Cataldo har åbent i perioden
1. marts til 14. december

Hvert år tildeler Institutionen San Cataldo ca. 40 stipendiepladser af en varighed på 14 eller 28 dage. Endvidere er der mulighed for at søge længerevarende ophold i en dertil indrettet bolig med egen indgang og husholdning. Vilkår og ansøgningsfrister se Stipendier.

Medlemmer af foreningen San Cataldos venner kan besøge klosteret som betalende gæster i 14 eller 28 dage. Se detaljer under Foreningen San Cataldos Venner.

Stipendiater og medlemmer af venneforeningen bedes kontakte bestyrer Annette Ohl senest 10 dage før ankomsten, således at hun kan være behjælpelig med eventuel afhentning og sikre en god modtagelse på klosteret.

Syge- og rekonvalescenter kan desværre ikke få ophold på San Cataldo, i det klosteret ligger i et bjergområde, som er præget af stejle stigninger og trapper. Desuden er der en ikke ubetydelig afstand til offentlige transportmidler.

Klosteret er ikke åbent for besøg i øvrigt, da man netop tilbyder arbejdsro og refugium til de gæster, der bor på klosteret. Derfor er det heller ikke muligt at tage børn med under opholdet. Medlemmer af Foreningen San Cataldos Venner kan dog, hvis de er på de kanter, besøge klosteret, fortrinsvis torsdag mellem 10 og 12. Kontakt bestyreren på forhånd.

Klostrets adresse er:

San Cataldo
Via Vincenzo d'Amato 4
I-84010 Scala (SA), Italien
Mobil +39 338 499 6265
E-mail: kloster@sancataldo.dk
Bestyrer: Annette Ohl

Husk det blå EU-sygesikringskort.

På klosteret serveres velsmagende italiensk mad. Køkkenet har ikke mulighed for særforplejning.

Værelser

For gæsterne findes 2 dobbeltværelser og 7 enkeltværelser, hvoraf de 4 kan benyttes som dobbeltværelser. Alle værelser har rindende vand, og der er dyner og håndklæder.

I underetagen er der badekabiner og toiletter. Der findes faciliteter for vask og strygning ligesom der arrangeres fælles-vask en gang om ugen. Kimonoer designet af Lone Bullinger er til disposition på hvert værelse.

Arbejds- og fællesfaciliteter

Udover spisestue, dagligstue, terrasse og vingård er der et bibliotek, som især har håndbøger, dansk litteratur og bøger om Italien. Desuden er der 2 musikstuer, gamle musikstue og Wiinstedtsalen, hvor der forefindes et Steinwayflygel i hver stue og en samling klavernoder. Praksis er således ændret fra maks 2 musikere pr. hold til at også ensembler nu kan få ophold, maks 4-5 musikere (bemærk: der skal altid ansøges individuelt.) Der er to atelier, det ene med bl.a. dybtrykspresse til brug for grafiske kunstnere. Værktøj, farver m.v. skal man selv medbringe eller indkøbe i Napoli. Stipendiaterne har fortrinsret til at benytte musikstue og atelier.

I biblioteket er der mod betaling mulighed for at foretage telefonopkald og man kan benytte klostrets PC til webmail og internetopslag. Der står også en printer (HP laserpringer 1015), som kan benyttes, herfor betales efter forbrug. Der er i hele klosteret mulighed for at oprette internetopkobling fra egen bærbar computer.

Bibliotek

San Cataldo rummer et bibliotek, som især har håndbøger, dansk litteratur og bøger om Italien.